Non-stop Libanon

8 hetet töltök nyáron melóval és kirándulással Bejrútban, Libanonban és elmesélem élményeimet, valamint bebizonyítom, hogy nincs igazatok!:)

Utolsó kommentek

  • tuzogep: Szia! Örülök, hogy hasznosnak találod az írásaimat és irigyellek érte, hogy Bejrútba készülsz :) A... (2011.08.07. 21:00) Néhány újdonság
  • Asfour: Szia, lehetne egy-két kérdésem Bejrútról? Szeptemberben készülök odautazni. Egyébként nagyon tetsz... (2011.08.06. 15:52) Néhány újdonság
  • Asfour: Szia, ne haragudj, ha indiszkrét vagyok, de találtál azóta munkát Libanonban? Én is szeretnék Bejr... (2011.08.06. 15:34) STOP Libanon
  • osami: Sziasztok , tud valaki esetleg mukát Libanonban, vagy esetleg közvetítô irodát ? ha van infó megk... (2010.08.04. 12:31) STOP Libanon
  • zabszem: LOLLL :)))) (2009.09.18. 16:04) Keres-talál
  • Utolsó 20

Teker és vega

2009.07.15. 15:28 - tuzogep

Címkék: zene kerékpár vega bringa bicikli hegy vegetarianus utos

Hege munkatársai hétvégenként szervezett bringatúrákra szoktak járni, most elhívtak minket is egyre. Elvittek minket 40 km-re Bejrúttól a Libanon-hegyre, adtak alánk egy tűrhető minőségű paripát, majd útnak indultunk. A csapatban volt, aki akkor bringázott először, volt, aki 10 év után először ült kerékpárra, meg voltak olyan sima bringakedvelők is, mint én. Bár nehéz, széles gumis terepbringát adtak nekünk, az aszfaltot nem hagytuk el. A közepes nehézségű pálya 1700 m-ről indult, majd 50 m-es magasságban fejeződött be a városi találkozóhelyen. Bár többnyire a fékezést kellett gyakorolni, nem a tekerést, azért volt egy elég jó kis emelkedős szakasz is, aminek a végén, a pihenőhelyen a többiekre több percet verve elsőként érkeztem meg. A kanyarok helyenként csúszósak voltak, így volt egy-két esés, de a legnagyobb horzsolásokat szenvedett lány is könnyen megúszta a dolgot, mert szerencséjére a szemből jövő autó még meg tudott állni egy méterrel előtte, így nem került a kocsi alá. Ennél a balesetnél csak pár méterrel gurultam a hölgy mögött, így egyedül láttam az egész balesetet. Gyorsan megálltam megkérdezni, jól van-e, felsegíteni, aztán már ott is volt a túravezető az elsősegély csomaggal, és minden rendben volt.

Nagy volt a forróság aznap, de a vizet folyamatosan pumpálták belénk, és az ár tartalmazta az ebédet is, így könnyen átvészeltük a túrát, de este a kimerültség és a rákvörösre égett karom hamar ágyba küldtek. Szerencsére mostanra már jobban vagyok. Az odakozmált karom kezd bebarnulni és már kevésbé érzékeny, és a tegnapi gyomorbántalmam is megszűnni látszik. Talán jobb, hogy tegnap nem ettem abból a vega kajából… ugyanis Mel elhívott minket a By The Way-be, ahol második libanoni estémet töltöttem a többiekkel, mert egy barátja főzött kb. 8 féle nagyon gusztusosan kinéző és a többiek szerint finom, húsmentes ételt. A tányért $10-ért lehetett megpakolni, de én nem kockáztattam a gyomrommal, pedig eddig ez a kaja nézett ki a legjobban… csak mert kihagytam?
Aztán 10 óra felé egy öt tagú ütős együttes töltötte be zenével a kis helyet nyolc hangszerrel. Volt bongó, djembe, pergő, meg pár, számomra ismeretlen ütnivaló, melyeket a dobosok hol gyorsabban, hol lassabban, egyszer 4/4-ben, másszor ¾-ben verve profi módon megszólaltatva vitték közelebb néhány tagját a közönségnek az átszellemült tánchoz, míg másokat a csend fokozottabb értékeléséhez. A vézna szakács fanatikus vegának öltözve (?) bő, többszázéves népi viseletben hamar táncra perdült, majd próbált – sikeresen – bevinni egy hölgyet a mozgásba. Ő maga elég idiótán mozgott, de biztosan élvezte. Aztán csatlakozott még egy férfi is, aki inkább népi tánchoz hasonló lépéseket lejtett, majd ő is próbált magának táncpartnert szerezni. A kiszemelt hölgy ellenállást tanúsított, így próbálta kicsit erősebben húzva felállítani a székről, erre a szakács megfogta a kezét, hogy hagyja békén, ha nem akar táncizni. Aztán gondolt egyet az ételek készítője, és odament egy asztalhoz, mindent arrébbpakolt róla, majd az ott ülő hölgyet felkérte egy táncra az asztalon. Sikerrel! De az egész mutatvány nem tartott tovább egy percnél, a nő nem akarta folytatni, így visszaült a helyére. Így a mezítlábas főzőmester az asztalon guggolva megpróbálta felráncigálni kezénél fogva korábbi partnerét, mert neki mégiscsak lehet, hisz ő a főnök, ő megtehet bármit, táncolhat idiótán, másokat leállíthat, egyeseket táncra kérhet, esetleg erőszakolhat, mert ő a mester, a főnök, a mindenható, neki mindig igaza van, meg egyébként is: ő a mezítlábas főzőmester. Pfaj, tipikus szektavezér is lehetne.
Sokáig nem maradtunk a helyen, én éjfélre már a szobámban voltam, a többiek kocsikáztak még egy kicsit a városban. Színes egy este volt ez is. Otthon több ehhez hasonló programra kellene eljárni.

A bejegyzés trackback címe:

https://nonstoplibanon.blog.hu/api/trackback/id/tr541246207

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zabszem 2009.07.16. 12:37:18

Látom, megvolt az első gyomorrontásod is. Nem lehet, hogy napszúrást kaptál a bringán és attól?
Itthon több hasonló program nem hiszem, hogy nagyon van, de lehet csak én vagyok tájékozatlan ez ügyben...

hiheto 2009.07.16. 13:17:51

Ez a bringás dolog kicsit jó lehetett. 1700-ról 50-re ereszkedni, komoly! :)

tuzogep 2009.07.16. 17:51:55

@zabszem: de lehet, simán lehet. de azóta kifogyott a munkahelyen a vízautomatából a víz, és még nincs új palack, így azt ajánlották, hogy igyak a szűrt vizet adó kis csapból. borzasztó íze van. és meg is volt a hatása ma délután. még jó, h van itt egy csomó pirulám ezekre az esetekre.

@hiheto: bizony, nem kellett sokat tekerni lefelé, de ésszel kellett jönnni, nehogy elszálljon az ember egy kanyarban, vagy feltekeredjen egy fára! ja, és 1700m magasan is iszonyat meleg volt:)

tuzogep 2009.07.21. 19:57:48

de egyébként nehogy már, h nincs elég kultúrális program pesten...


süti beállítások módosítása