Non-stop Libanon

8 hetet töltök nyáron melóval és kirándulással Bejrútban, Libanonban és elmesélem élményeimet, valamint bebizonyítom, hogy nincs igazatok!:)

Utolsó kommentek

  • tuzogep: Szia! Örülök, hogy hasznosnak találod az írásaimat és irigyellek érte, hogy Bejrútba készülsz :) A... (2011.08.07. 21:00) Néhány újdonság
  • Asfour: Szia, lehetne egy-két kérdésem Bejrútról? Szeptemberben készülök odautazni. Egyébként nagyon tetsz... (2011.08.06. 15:52) Néhány újdonság
  • Asfour: Szia, ne haragudj, ha indiszkrét vagyok, de találtál azóta munkát Libanonban? Én is szeretnék Bejr... (2011.08.06. 15:34) STOP Libanon
  • osami: Sziasztok , tud valaki esetleg mukát Libanonban, vagy esetleg közvetítô irodát ? ha van infó megk... (2010.08.04. 12:31) STOP Libanon
  • zabszem: LOLLL :)))) (2009.09.18. 16:04) Keres-talál
  • Utolsó 20

Why everybody talks about the weather

2009.07.17. 08:43 - tuzogep

Címkék: magyar időjárás tűzijáték tengerpart

 Ma megismerkedtem Mónikával. Ő itt dolgozik az AUB-n, a Vegyészeti épület mögötti kertészettel foglalkozik. Hameddel sétáltunk lecsekkolni az egyik szépülő irodát, majd utána megálltunk a barátainál, akikkel elszívott egy cigarettát, és az egyik mesélt róla, hogy van itt egy honfitársam. Hamar el is vittek hozzá bemutatni, jó volt újra egy magyarral találkozni. Ő elmesélte, hogy Görögországban járt egyetemre, ahol megismerkedett egy libanoni sráccal. A barátságból szerelem lett, és az egyetem után néhány év távkapcsolat után úgy döntött, hogy akkor ő pakol és megy Libanonba, mert valaminek történnie kell. Összeházasodtak. Mindennek már négy éve, így nagyon jól ismeri az itteni életet. Állítása szerint néhány éve még jóval olcsóbb volt Bejrút, de most már jóval drágábba vált, mint Budapest, és abban is egyetértettünk, hogy fővárosunk csendes, nyugodt, dugóktól mentes hely ehhez képest. Megadta a munkahelyi számát is, majd elmegyek vele egyik szabad öt percemben kávézni holnap, vagy holnapután. Ugyanis azután ő hazarepül, ahol nem volt már húsvét óta, és most öt hetet fog otthon tölteni. Így mikor visszaér, újra két napig lesz lehetőségem találkozni vele.

Amúgy azt ajánlotta, hogy próbáljam minél jobban kiélvezni az ittlétet, minél több időt tölteni a tengerparton, minél többet utazni, bár a fizetésem szerinte sem elég semmi többre, mint a legegyszerűbb kajára. Bejrúttól északra kavicsosak a partok, délre meg homokosak, így ilyen szempontból inkább dél felé érdemes venni az irányt. Itt a fővárosban pedig télen sincs hidegebb 15°C-nál, de akkor már mindenki bokáig érő télikabátban mászkál, mint az „igazi” hidegben. Egyébként Hamed szerint ez a nyár nem ugyanolyan, mint az eddigiek voltak: most vannak felhők az égen, pedig ez különösen júliusra nem jellemző. Igaz, tényleg van pár bárányfelhő, meg lehet, hogy a hegyekben még esik is egy kevés eső, de ez csak jó ennek a vidéknek, még ha más is. Így hidegebb is van. Tegnapelőtt pl. csak 31°C volt, de mára már visszaállt a szokásos 34°C-os meleg.

Tegnap hét óra felé újra furcsa zajt hallottam, mikor Samival beszélgettem a szobánk előtt. Tűzijáték ilyenkor? De hát még világos van! Akkor meg mi ez? És Sami határozottan rávágta, hogy ez tűzijáték, hiába van világos… Libanonban minden megtörténhet.

A bejegyzés trackback címe:

https://nonstoplibanon.blog.hu/api/trackback/id/tr41248094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zabszem 2009.07.17. 09:07:00

na igen, már semmi sem olyan, mint régen. de milyen uncsi is lenne :)
tűzijáték? remélem is, hogy az volt :)

djani86 2009.07.18. 00:46:09

ez a tűzijáték nappal-dolog tényleg komoly, megnézném kiváncsiságból

tuzogep 2009.07.18. 21:20:15

mondjuk az a baj, hogy én mindig csak hallom őket, de sosem látom őket, mert az épületek eltakarják.... kivétel mikor múltkor jöttünk Byblosból vissza taxival, és egy öbölnél szép kilátás volt a városra, ahol a partról lőttek fel szép rakétákat.

eki77 2009.07.19. 13:51:20

Szia Péter! Meg tudnád adni a molibanoni telefonszámodat? Üdv.: Gábor

tuzogep 2009.07.21. 19:58:52

megadtam e-mailben.


süti beállítások módosítása